Tradycyjna chińska zielona herbata z jaśminem.
Wygląd
Krzewy herbaciane są uprawiane na wysokości 1000 metrów nad poziomem morza. Surowcem do produkcji herbaty są młode górne liście i pąki krzewu, które poddawane są obróbce typowej dla zielonej herbaty. Liście zbierane są wczesną wiosną; suszone i pakowane w hermetycznie zamknięte opakowania, herbata czeka na sezon kwitnienia jaśminu, kiedy to zebrane pąki tego pięknego kwiatu, dodane do liści herbaty, naturalnie ją aromatyzują.
Smak i aromat
Kolor naparu jest złocisto-pistacjowy, smak delikatny, maślany, lekko cierpki, słodki, z orzeźwiającymi nutami mentolu. Posmak jest jaśminowy, długi, lekko ściągający. Najważniejsze w tej herbacie jest to, aby nie trzymać naparu zbyt długo, aby nie pojawiła się goryczka.
Efekt
Zielona herbata z jaśminem jest cudownie orzeźwiająca, tonizująca i pobudzająca, dlatego najlepiej pić ją rano. Między innymi, herbata ta jest pełna witamin, jest przydatna przy zmęczeniu wzroku, przyspiesza metabolizm.
