Wyślij wiadomość do
WhatsApp
Wyślij wiadomość do
Telegram

Moli Hua Cha (Herbata zielona z kwiatami jaśminu), А, 2025

Do ulubionych
Moli Hua Cha (Herbata zielona z kwiatami jaśminu), А, 2025
Moli Hua Cha (Herbata zielona z kwiatami jaśminu), А, 2025
Moli Hua Cha (Herbata zielona z kwiatami jaśminu), А, 2025
Moli Hua Cha (Herbata zielona z kwiatami jaśminu), А, 2025
Moli Hua Cha (Herbata zielona z kwiatami jaśminu), А, 2025
Moli Hua Cha (Herbata zielona z kwiatami jaśminu), А, 2025
Kolor naparu jest złocisto-pistacjowy, smak delikatny, maślany, lekko cierpki, słodki, z orzeźwiającymi nutami mentolu. Posmak jest jaśminowy, długi, lekko ściągający.
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Surowce
Rok produkcji herbaty
W magazynie
0.7 zł / g
10g10
Opis
Recenzje

Tradycyjna chińska zielona herbata z jaśminem.

Wygląd

Krzewy herbaciane są uprawiane na wysokości 1000 metrów nad poziomem morza. Surowcem do produkcji herbaty są młode górne liście i pąki krzewu, które poddawane są obróbce typowej dla zielonej herbaty. Liście zbierane są wczesną wiosną; suszone i pakowane w hermetycznie zamknięte opakowania, herbata czeka na sezon kwitnienia jaśminu, kiedy to zebrane pąki tego pięknego kwiatu, dodane do liści herbaty, naturalnie ją aromatyzują.

Smak i aromat

Kolor naparu jest złocisto-pistacjowy, smak delikatny, maślany, lekko cierpki, słodki, z orzeźwiającymi nutami mentolu. Posmak jest jaśminowy, długi, lekko ściągający. Najważniejsze w tej herbacie jest to, aby nie trzymać naparu zbyt długo, aby nie pojawiła się goryczka.

Efekt

Zielona herbata z jaśminem jest cudownie orzeźwiająca, tonizująca i pobudzająca, dlatego najlepiej pić ją rano. Między innymi, herbata ta jest pełna witamin, jest przydatna przy zmęczeniu wzroku, przyspiesza metabolizm.

Cechy
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Surowce
Rok produkcji herbaty
Wpływ na organizm
Smak
Na jaką okazję
Jakość herbaty
Forma herbaty
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
ocena ogólna