Wyślij wiadomość do
WhatsApp
Wyślij wiadomość do
Telegram

Sheng Pu Erh Zi Ya (Fioletowy pąk), А, 2013

Do ulubionych
Sheng Pu Erh Zi Ya (Fioletowy pąk), А, 2013
Sheng Pu Erh Zi Ya (Fioletowy pąk), А, 2013
Sheng Pu Erh Zi Ya (Fioletowy pąk), А, 2013
Sheng Pu Erh Zi Ya (Fioletowy pąk), А, 2013
Sheng Pu Erh Zi Ya (Fioletowy pąk), А, 2013
Sheng Pu Erh Zi Ya (Fioletowy pąk), А, 2013
Sheng Pu Erh Zi Ya (Fioletowy pąk), А, 2013
Sheng Pu Erh Zi Ya (Fioletowy pąk), А, 2013
Sheng Pu Erh Zi Ya (Fioletowy pąk), А, 2013
Sheng Pu Erh Zi Ya (Fioletowy pąk), А, 2013
Napar ma głęboki miedziany kolor. W smaku wyczuwalna jest słodycz jaśminu, daktyli i odrobina niedojrzałego melona. Jeśli potrzymasz ją dłużej, słodycz zejdzie na dalszy plan, a pojawi się cierpkość i kwaskowatość zielonego jabłka. Nie ma goryczki.
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Surowce
Rok produkcji herbaty
W magazynie
1.7 zł / g
10g10
Opis
Recenzje

Fioletowy Pu Erh jest wytwarzany z liści tego samego drzewa herbacianego Camellia Sinensis var. Assamica, co zwykły Sheng Pu Erh, ale liście mają fioletowy kolor. Za ten niezwykły kolor odpowiadają pigmenty antocyjanowe, które są syntetyzowane przez roślinę wraz z chlorofilem w wyniku naturalnej mutacji. 

Pu Erh ma bardzo łagodny smak, delikatny i słodki, praktycznie bez goryczy. Przy ogrzewaniu oddechem można wyczuć słodycz kandyzowanych owoców, a po dodaniu wody do słodyczy dołącza kwaskowatość i lekki posmak dymu. Napar ma głęboki miedziany kolor. W smaku wyczuwalna jest słodycz jaśminu, daktyli i odrobina niedojrzałego melona. Jeśli potrzymasz ją dłużej, słodycz zejdzie na dalszy plan, a pojawi się cierpkość i kwaskowatość zielonego jabłka. Nie ma goryczki. 

Stan jest lekki i czysty, zapewnia równowagę.


Cechy
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Surowce
Rok produkcji herbaty
Wpływ na organizm
Smak
Na jaką okazję
Jakość herbaty
Forma herbaty
Masa opakowania
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
ocena ogólna