Opis
Recenzje
Niebieska herbata wytwarzana z kwiatów Clitoria ternatea. Są one uprawiane, zbierane i suszone na słońcu w ekologicznie czystych obszarach Tajlandii. Kwiaty mają ciemnoniebieski kolor i nadają go gotowemu napojowi.
Napar z kwiatów anchan posiada szereg korzystnych właściwości. Herbata poprawia wzrok, wzmacnia odporność, poprawia stan skóry i włosów oraz działa uspokajająco.
Jako dodatek łączy się ją z trawą cytrynową, limonką, bergamotką. Gotowy napar anchan ma smak bulionu warzywnego z brokułów, ziemniaków i kukurydzy. Po dodaniu kwaśnych owoców napar nabiera fioletowego koloru.
Sposób parzenia:
1 łyżeczka kwiatów na 250-300 ml wody
Temperatura wody: 90-95°C
Czas parzenia: 5 minut
Cechy
Kraj pochodzenia
Tajlandia
Temperatura parzenia
90–95°C
Surowce
Kwiaty
Rok produkcji herbaty
2024
Wpływ na organizm
Relaksuje
Smak
Ziołowe odcienie, Trawiasty
Na jaką okazję
Na wieczory, Codzienna
Jakość herbaty
AA (powyżej średniej)
Forma herbaty
Sypana
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
