Wyślij wiadomość do
WhatsApp
Wyślij wiadomość do
Telegram

Niebieska herbata Anczan (Clitoria ternatea), AA, 2024

Do ulubionych
Niebieska herbata Anczan (Clitoria ternatea), AA, 2024
Niebieska herbata Anczan (Clitoria ternatea), AA, 2024
Niebieska herbata Anczan (Clitoria ternatea), AA, 2024
Niebieska herbata Anczan (Clitoria ternatea), AA, 2024
Niebieska herbata Anczan (Clitoria ternatea), AA, 2024
Niebieska herbata Anczan (Clitoria ternatea), AA, 2024
Niebieska herbata Anczan (Clitoria ternatea), AA, 2024
Niebieska herbata Anczan (Clitoria ternatea), AA, 2024
Zaparzona tajska niebieska herbata (anczan) daje piękny napar o jasnoniebieskim kolorze. Aromat napoju jest dość specyficzny, z nutami kukurydzy i zielonego groszku. Dobrze komponuje się z cytryną, miodem, lawendą czy różą.
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Surowce
Rok produkcji herbaty
Niedostępne
$0.2 / g
10g10
Opis
Recenzje

Niebieska herbata wytwarzana z kwiatów Clitoria ternatea. Są one uprawiane, zbierane i suszone na słońcu w ekologicznie czystych obszarach Tajlandii. Kwiaty mają ciemnoniebieski kolor i nadają go gotowemu napojowi. 

Napar z kwiatów anchan posiada szereg korzystnych właściwości. Herbata poprawia wzrok, wzmacnia odporność, poprawia stan skóry i włosów oraz działa uspokajająco. 

Jako dodatek łączy się ją z trawą cytrynową, limonką, bergamotką. Gotowy napar anchan ma smak bulionu warzywnego z brokułów, ziemniaków i kukurydzy. Po dodaniu kwaśnych owoców napar nabiera fioletowego koloru.

Sposób parzenia:

1 łyżeczka kwiatów na 250-300 ml wody
Temperatura wody: 90-95°C
Czas parzenia: 5 minut

Cechy
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Surowce
Rok produkcji herbaty
Wpływ na organizm
Smak
Na jaką okazję
Jakość herbaty
Forma herbaty
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
ocena ogólna