Opis
Recenzje
Luźno sprasowany tea cake składa się ze srebrzystych i jasnobrązowych liści. Suchy liść ma lekki, świeży, kwiatowy aromat. Napar ma jasnozłoty kolor i delikatny, łagodny smak. Wyczuwalna jest słodycz siana, banana, wanilii, biszkoptu, subtelna kwaskowatość róży i mięty.
Herbata tworzy przytulną atmosferę, łagodzi zmęczenie i niepokój, doskonale orzeźwia i gasi pragnienie.
Zalecamy picie jej z „parującą paką”. Herbatę zalewamy wodą o temperaturze co najmniej 85°C na około minutę, a po krótkiej przerwie pijemy ją w krótkich zalaniach wodą o temperaturze w granicach 75°C. W ten sposób herbata będzie bardziej soczysta i dłużej utrzyma się w długich zalewach.
Masa tea cake: 300 gr.
Cechy
Kraj pochodzenia
Chiny
Temperatura parzenia
75-85°С
Surowce
Lao Cong (stare krzaki)
Rok produkcji herbaty
2016
Wpływ na organizm
Relaksuje, Odświeża, Koncentruje myśli
Smak
Delikatny, Miękki, Kwiatowy, Smak suszonych owoców, Gładki
Na jaką okazję
Po kąpieli, Na wieczory, Herbata w prezencie
Jakość herbaty
AAA (wyjątkowa jakość)
Forma herbaty
Tea cake
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
