Wyślij wiadomość do
WhatsApp
Wyślij wiadomość do
Telegram

Bai Hao Yin Zhen (Srebrne igły), AAA, 2016

Do ulubionych
Bai Hao Yin Zhen (Srebrne igły), AAA, 2016
Bai Hao Yin Zhen (Srebrne igły), AAA, 2016
Bai Hao Yin Zhen (Srebrne igły), AAA, 2016
Bai Hao Yin Zhen (Srebrne igły), AAA, 2016
Bai Hao Yin Zhen (Srebrne igły), AAA, 2016
Bai Hao Yin Zhen (Srebrne igły), AAA, 2016
Bai Hao Yin Zhen (Srebrne igły), AAA, 2016
Bai Hao Yin Zhen (Srebrne igły), AAA, 2016
Bai Hao Yin Zhen (Srebrne igły), AAA, 2016
Bai Hao Yin Zhen (Srebrne igły), AAA, 2016
Bai Hao Yin Zhen (Srebrne igły), AAA, 2016
Bai Hao Yin Zhen (Srebrne igły), AAA, 2016
Napar ma jasnozłoty kolor i delikatny, łagodny smak. Wyczuwalna jest słodycz siana, banana, wanilii, biszkoptu, subtelna kwaskowatość róży i mięty.
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Surowce
Rok produkcji herbaty
W magazynie
$1 / g
10g10
Opis
Recenzje

Luźno sprasowany tea cake składa się ze srebrzystych i jasnobrązowych liści. Suchy liść ma lekki, świeży, kwiatowy aromat. Napar ma jasnozłoty kolor i delikatny, łagodny smak. Wyczuwalna jest słodycz siana, banana, wanilii, biszkoptu, subtelna kwaskowatość róży i mięty. 

Herbata tworzy przytulną atmosferę, łagodzi zmęczenie i niepokój, doskonale orzeźwia i gasi pragnienie.

Zalecamy picie jej z „parującą paką”. Herbatę zalewamy wodą o temperaturze co najmniej 85°C na około minutę, a po krótkiej przerwie pijemy ją w krótkich zalaniach wodą o temperaturze w granicach 75°C. W ten sposób herbata będzie bardziej soczysta i dłużej utrzyma się w długich zalewach.

Masa tea cake: 300 gr.


Cechy
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Surowce
Rok produkcji herbaty
Wpływ na organizm
Smak
Na jaką okazję
Jakość herbaty
Forma herbaty
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
ocena ogólna