Wyślij wiadomość do
WhatsApp
Wyślij wiadomość do
Telegram

Moly Zhen Zhu (Perły jaśminu), AA, 2024

Do ulubionych
Moly Zhen Zhu (Perły jaśminu), AA, 2024
Moly Zhen Zhu (Perły jaśminu), AA, 2024
Moly Zhen Zhu (Perły jaśminu), AA, 2024
Moly Zhen Zhu (Perły jaśminu), AA, 2024
Jaśmin indyjski, jedna z najbardziej pachnących odmian jaśminu, jest aktywnie wykorzystywany jako naturalny aromat i dodatek aromatyczny do zielonej herbaty. ​Jaśminowe perełki najlepiej zaparzać w dużym czajniku lub wysokim szklanym kubku, zalewając je przegotowaną wodą i odczekując 2-3 minuty.
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Surowce
Rok produkcji herbaty
W magazynie
1.2 zł / g
10g10
Opis
Recenzje

Herbata zielona, zwinięta w drobne kuleczki, aromatyzowana kwiatami jaśminu, rozwija się, wypełniając przestrzeń wokół słodkim aromatem. Przygotowując tę herbatę, ostrożnie zbiera się górny liść wraz z pączkiem, miesza z kwiatami jaśminu, suszy, a następnie kwiaty usuwa się ręcznie. Liść herbaty nasycony jest aromatem jaśminu i uwalnia go w Twojej filiżance.

Suchy liść o lekkim kwiatowym, wiosennym zapachu. Smak naparu jest miękki, słodki, o pachnącym i delikatnym aromacie. Herbata doskonale orzeźwia w czasie upałów, a zimą rozgrzewa, tonizuje, orzeźwia i poprawia nastrój.

Jaśminowe perełki najlepiej zaparzać w dużym czajniku lub wysokim szklanym kubku, zalewając je przegotowaną wodą i odczekując 2-3 minuty.

W Chinach jaśmin symbolizuje kobiecość, słodycz, wdzięk, elegancję i atrakcyjność. Jaśmin indyjski, jedna z najbardziej pachnących odmian jaśminu, jest aktywnie wykorzystywany jako naturalny aromat i dodatek aromatyczny do zielonej herbaty.

Cechy
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Surowce
Rok produkcji herbaty
Wpływ na organizm
Smak
Na jaką okazję
Jakość herbaty
Forma herbaty
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
ocena ogólna