Herbata z liści dzikiego drzewa herbacianego z góry Yiwu.
Wygląd
Średniej wielkości wici o jasnobrązowym, srebrzystym kolorze z dużą liczbą złotych pąków są sprasowane w luźny tea cake. Aromat suszonej herbaty jest jasny, bogaty, z nutami kwiatów, przypraw i suszonych owoców.
Smak i aromat
Napar jest przejrzysty, czysty, o złocisto-bursztynowej barwie. Aromat jest ciepły, miękki, z nutami suchego drewna i słodkich owoców. Smak jest soczysty, gęsty, drzewno-korzenny, ze słodkimi nutami kwiatów i owoców oraz subtelną kwaskowatością, z lekką cierpkością i goryczką, bez lepkości. Posmak jest długi, aksamitny, korzenno-słodki.
Efekt
Doskonały Sheng Pu Erh do codziennego picia herbaty o czystym i gładkim smaku. Wymaga uwagi, jeśli zostanie zaparzony zbyt długo, może stać się wyraźnie gorzki. Delikatnie tonizuje, koncentruje, skupia myśli, rozgrzewa. Będzie dobry przez cały dzień.
