Opis
Recenzje
Małe, stare główki herbaty. Kępki mają lekko zakurzony brązowy kolor. Aromat suchego liścia jest niezwykle powściągliwy, ale mokry liść dzieli się trzeciorzędnymi aromatami: rozgrzanym do czerwoności łupkiem, jagodami i koprem włoskim. Aby zmaksymalizować efekt, trzeba trochę pokombinować: gęste grudki wymagają nieco więcej czasu niż zwykle. Doskonale znoszą gotowanie, uwielbiają czajniki o grubych ściankach. Kolor naparu jest bogaty, z czerwonawym odcieniem. Smak jest delikatny i łagodny. Poranny Pu Erh na łagodne wejście w rzeczywistość.
Cechy
Kraj pochodzenia
Chiny
Temperatura parzenia
90-95°С
Surowce
Surowce plantacyjne, Pąki herbaciane
Rok produkcji herbaty
2016
Wpływ na organizm
Rozgrzewa, Koncentruje myśli, Tonizuje
Smak
Delikatny, Miękki, Owocowy, Kremowy, Gładki
Na jaką okazję
Na poranki, Na długi dzień pracy
Jakość herbaty
AA (powyżej średniej)
Forma herbaty
Główki herbaty
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
