Opis
Recenzje
Wygląd
Shu Pu Erh wykonany z wysokiej jakości surowców, umiarkowanie prasowany. Piękny ciemnobrązowy tea cake z czerwonymi przebłyskami ładnie się łamie.
Smak i aromat
Po podgrzaniu z wdechem suchy liść wydziela aromaty kamfory, czekolady, mokrego drewna i orzechów. Po dodaniu wrzącej wody uzyskuje się ciemny, prawie nieprzenikniony napar. Smak jest łagodny i gęsty. Wyczuwalna jest słodycz kakao, daktyli, gałki muszkatołowej, orzechów włoskich i wanilii. Wraz z rozlaniem pojawia się przyjemna goryczka kory drzew iglastych, goździków i odrobiny świeżych liści. Obecna jest mineralna słoność. Posmak jest słodki, z goryczką i odrobiną suszonych śliwek.
Efekt
Pu Erh na każdy dzień: smaczny, nie drżący, prosty, niedrogi.
Cechy
Kraj pochodzenia
Chiny
Temperatura parzenia
90-95°С
Surowce
Surowce plantacyjne, Gong Ting
Rok produkcji herbaty
2013
Wpływ na organizm
Rozgrzewa, Koncentruje myśli, Tonizuje
Smak
Wyrazisty, Pamiętny, Pikantny, Pieczony, Orzechowy, Drzewny i ziemisty, Czekoladowy, Naftowy, Jesienne liście i las, Gęsty i gładki
Na jaką okazję
Na poranki, Сodzienna, Na bezsenne noce
Jakość herbaty
А (średnia)
Forma herbaty
Tea cake
Masa opakowania
357 g
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
