Opis
Recenzje
Shu Pu Erh z fabryki herbaty Menghai w prowincji Yunnan.
Liść herbaty o czerwonawo-brązowym kolorze ze złocistymi plamami pączków jest ciasno sprasowany w kulkę do jednorazowego parzenia o masie 7-8 gramów. Zapach suchego liścia jest słaby, drzewno-ziemisty, zapach nasila się w miejscu złamania.
Napar jest głęboki, ciemnobrązowy ze złotą obwódką, nieprzezroczysty. Smak jest bogaty, gęsty, kremowo-orzechowy z lekką goryczką na języku. Odczuwalny jest zapach wędzony, dym, lekka kwaskowatość limonki, oleistość. Przyjemna, miękka, rozgrzewająca herbata pu-erh z długim słodkawym posmakiem.
Delikatnie tonizuje, rozgrzewa, zbiera z myślami. Idealny towarzysz na nieprzespane noce.
Cechy
Forma herbaty
Kulka (prasowana)
Jakość herbaty
AA (powyżej średniej)
Na jaką okazję
Na poranki, Na bezsenne noce
Smak
Pikantny, Pieczony, Gorzkawy, Orzechowy, Kwaśnawy
Wpływ na organizm
Rozgrzewa, Tonizuje
Rok produkcji herbaty
2011
Surowce
Surowce plantacyjne
Temperatura parzenia
90-95°С
Kraj pochodzenia
Chiny
Masa opakowania
7 g
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
