Opis
Recenzje
Sheng Pu Erh z okręgu Lincang.
Ciemny, matowy liść, srebrne i złote pąki, jasny, słoneczny kolor naparu. Zalecamy parzenie w gaiwanie i picie z porcelanowych lub szklanych czarek.
Gęsty owocowy smak w suchym liściu, ziołowa kwaskowatość i słodycz w rozgrzanym liściu. Gotowa herbata pachnie miodem i kremem maślanym. Smak jest zaokrąglony i słodki. Brak cierpkości, mimo że jest to młoda herbata. Konsystencja oleista, posmak kremowy.
Niesamowity wygląd, przyzwoity na podniebieniu. Jasne, żywe, bardzo aromatyczne. Przypomina oolongi swoją opalizacją i delikatnością.
Masa sześcianu: 400 gr.
Cechy
Kraj pochodzenia
Chiny
Temperatura parzenia
75-85°С
Surowce
Surowce plantacyjne
Rok produkcji herbaty
2019
Wpływ na organizm
Rozgrzewa, Koncentruje myśli, Tonizuje
Smak
Ziołowe odcienie, Naturalna słodycz, Miód i karmel, Kremowy, Odświeżający, Kwaśnawy, Kremowe nuty
Na jaką okazję
Na poranki
Jakość herbaty
AA (powyżej średniej)
Forma herbaty
Cegła
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
