Wyślij wiadomość do
WhatsApp
Wyślij wiadomość do
Telegram

Sheng Pu Erh Yiwu San Mian Hong Qi (Trzy czerwone sztandary), ААА, 2002 

Do ulubionych
Sheng Pu Erh Yiwu San Mian Hong Qi (Trzy czerwone sztandary), ААА, 2002 
Sheng Pu Erh Yiwu San Mian Hong Qi (Trzy czerwone sztandary), ААА, 2002 
Sheng Pu Erh Yiwu San Mian Hong Qi (Trzy czerwone sztandary), ААА, 2002 
Sheng Pu Erh Yiwu San Mian Hong Qi (Trzy czerwone sztandary), ААА, 2002 
Sheng Pu Erh Yiwu San Mian Hong Qi (Trzy czerwone sztandary), ААА, 2002 
Sheng Pu Erh Yiwu San Mian Hong Qi (Trzy czerwone sztandary), ААА, 2002 
Sheng Pu Erh Yiwu San Mian Hong Qi (Trzy czerwone sztandary), ААА, 2002 
Sheng Pu Erh Yiwu San Mian Hong Qi (Trzy czerwone sztandary), ААА, 2002 
Sheng Pu Erh Yiwu San Mian Hong Qi (Trzy czerwone sztandary), ААА, 2002 
Sheng Pu Erh Yiwu San Mian Hong Qi (Trzy czerwone sztandary), ААА, 2002 
Sheng Pu Erh Yiwu San Mian Hong Qi (Trzy czerwone sztandary), ААА, 2002 
Sheng Pu Erh Yiwu San Mian Hong Qi (Trzy czerwone sztandary), ААА, 2002 
Smak herbaty jest delikatny, niezwykle owocowy i ziemisty, z nutą umiarkowanej cierpkości i wyraźną kwasowością lekko niedojrzałej gruszki. W tle pojawia się "​zielony"​ posmak ziół leczniczych, takich jak rumianek i pokrzywa. Po schłodzeniu kwaskowatość staje się bardziej wyraźna, ostra i metaliczna.
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Surowce
Rok produkcji herbaty
W magazynie
$0.5 / g
10g10
Opis
Recenzje

Sheng Pu Erh "Trzy czerwone sztandary" swoją nazwą i wzorem opakowania nawiązuje do historii komunistycznych Chin połowy XX wieku i symbolu ówczesnej polityki — trzech czerwonych sztandarów — San Mian Hong Qi. 

Szarobrązowy, gruboziarnisty liść jest ciasno ściśnięty w cegłę. Zapach liści herbaty jest słaby, kwaśno-słodki, przypominający świeżo obraną mandarynkę bez skórki. Po podgrzaniu pojawia się drzewny i ziemisty zapach typowy dla dojrzałych Pu Erh.

Napar początkowo jest żółto-pomarańczowy i jasny, ale szybko nabiera mocy i koloru wraz z rozlaniem i staje się czerwono-brązowy, podobny do koniaku. Zapach naparu jest trawiasto-sucho-owocowy, kwaśny, z nieoczekiwanymi nutami rozgrzanego kamienia i ściętej, dojrzałej w słońcu trawy.

Smak herbaty jest delikatny, niezwykle owocowy i ziemisty, z nutą umiarkowanej cierpkości i wyraźną kwasowością lekko niedojrzałej gruszki. W tle pojawia się "zielony" posmak ziół leczniczych, takich jak rumianek i pokrzywa. Po schłodzeniu kwaskowatość staje się bardziej wyraźna, ostra i metaliczna. Posmak jest lekko kwiatowy, prawie niewyczuwalny, ale jednocześnie stabilny.

Herbata szybko i silnie tonizuje, napełnia energią i chęcią do działania. Biorąc pod uwagę efekt, lepiej spożywać ją w pierwszej połowie dnia, szczególnie dobrze sprawdzi się przed ciężką pracą umysłową. Ta odmiana będzie odpowiednia dla tych, którzy szukają wyraźnego efektu tonizującego w puerhach. Jest to również dobry przykład dla porównania profili smakowych naturalnie starzonej herbaty i herbaty Shu Pu Erh.


Cechy
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Surowce
Rok produkcji herbaty
Wpływ na organizm
Smak
Na jaką okazję
Jakość herbaty
Forma herbaty
Masa opakowania
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
ocena ogólna