Opis
Recenzje
Sheng Pu Ehr z wioski Xigui, region Manlushan, Linqiang.
Ciemnozielone liście z gałązkami i plamkami pąków. Jasnożółty kolor naparu.
Świeży, chłodny aromat suchych liści z nutami wanilii i bitej śmietany. Rozgrzany liść dodaje nuty owocowe i ziołowe do nut cukierniczych. Przypomina rabarbar w cukrze — trawiasta kwaskowatość i słodycz. Smak jest jedwabisty, kwaśny jak alycha, lekko ściągający po wypiciu. Pozostawia słodki posmak.
Herbata do gotowania lub parzenia w teapot. W zalewach jest mało wyrazista — płaski, pusty smak, ale po zagotowaniu nabiera blasku.
Cechy
Kraj pochodzenia
Chiny
Temperatura parzenia
75-85°С
Surowce
Surowce plantacyjne
Rok produkcji herbaty
2020
Wpływ na organizm
Rozgrzewa, Koncentruje myśli, Tonizuje
Smak
Wyrazisty, Ziołowe odcienie, Naturalna słodycz, Miód i karmel, Jagodowy, Owocowy, Soczysty, Pikantny, Pieczony, Kwaśny, Kremowe nuty
Na jaką okazję
Po kąpieli, Na długi dzień pracy
Jakość herbaty
AA (powyżej średniej)
Forma herbaty
To Cha
Masa opakowania
250 g
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
