Opis
Recenzje
Dojrzała herbata ze starych drzew, zebrana w górach Lincang, jednym z najczystszych i najmniej uprzemysłowionych regionów Yunnan. Xigui słynie z herbaty o łagodnym, ale głębokim smaku i długim, słodkim posmaku.
Smak i aromat
Napar jest gęsty, czerwono-brązowy. Smak jest gęsty, oleisty, łagodny, zrównoważony, bez ziemistości, z lekką drzewną goryczką, nutami orzechów i wilgotnego lasu, rozwijający się stopniowo z każdym nalewaniem.
Efekt
Idealny Shu Pu Erh do codziennego spożycia. Poprawia trawienie, delikatnie tonizuje i pozwala się skoncentrować bez nadmiernego wysiłku.
Cechy
Kraj pochodzenia
Chiny
Temperatura parzenia
90-95°С
Surowce
Gu Shu (Duże drzewa)
Rok produkcji herbaty
2009
Wpływ na organizm
Rozgrzewa, Koncentruje myśli, Tonizuje
Smak
Wyrazisty, Pamiętny, Pikantny, Pieczony, Gorzkawy, Drzewny, Ziemisty, Jesienne liście i las, Oleistość, Drzewny i Orzechowy
Na jaką okazję
Na poranki, Na długi dzień pracy, Сodzienna
Jakość herbaty
AA (powyżej średniej)
Forma herbaty
Tea cake
Masa opakowania
357 g
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
