Ciemny oolong z Wuyi, uprawiany na klifie „Bambusowej kryjówki”, wąskiej dolinie górskiej położonej w nizinie, gdzie spływają opady zawierające minerały ze skał klifowych, odchody lokalnych zwierząt i naturalne nawozy. Wszystko to gromadzi się w tłustej, wilgotnej glebie, która jest idealna do uprawy herbaty.
Słodki, intensywny, aksamitno-czekoladowy aromat, pod którym kryją się nuty prażone. Podgrzana herbata nabiera złożonego aromatu, który zmienia się od gęstej słodyczy do nut warzywnych, pieczonych, drzewnych, balsamicznych z odcieniami skóry i fasoli. Napój jest słodki, łatwy do picia, o średniej gęstości, łyk nawilża jamę ustną, słodycz pozostaje w gardle, na języku, zębach i podniebieniu. Aromat i posmak są trwałe, wyczuwalne są nuty wanilii i śmietanki. Smak jest wyrównany, nasycony, z lekką nutą mineralną, herbata jakby rozpływa się w ustach, nasycając receptory, wypełniając je smakiem. Filiżanka pachnie słoną karmelą i toffi.
Bardzo wyrazista herbata, otwarta, o bogatej zawartości. Napełnia ciepłem i energią, równowagą i pewnością siebie, spokojem i jasnością umysłu, siłą i chęcią do działania.
