Podłużnie skręcone ciemne liście herbaty o niesamowitym aromacie i smaku.
Po podgrzaniu oddechem wyczuwalne są nuty kwiatowo-owocowe z lekkim akcentem świeżo uprażonych, jeszcze gorących, oleistych orzechów. W gaiwan czuć te same kwiaty i owoce, do których dołączyły nuty pieczone i przyjemna kwaskowatość grejpfruta.
Napar jest bardzo delikatny, kwiatowy, z nutami brzoskwini i słodkich migdałów. W czajniku wyczuwalny jest zapach wiosny, kwitnących drzew, spokoju i radości, przebudzenia i inspiracji. Nawet w ostygniętym czajniku wyczuwalna jest niesamowita słodycz truskawek w śmietanie.
Smak jest bardzo wyrównany, z delikatnymi niuansami: kwiaty, bergamotka, morela, przyjemna nuta bambusa, osmantus, jaśmin i róża. Parzone liście pachną olejkami eterycznymi jaśminu i drzewa herbacianego.
Po trzecim nalaniu pojawia się przyjemna suchość i niewielka szorstkość, ale w połączeniu ze słodyczą pozostawia to przyjemne wrażenie.
Stan lekkości, harmonii, relaksu.
