Opis
Recenzje
Klasyczny Da Hong Pao, średnio wysmażony.
Liście herbaty są czarno-brązowe, średniej wielkości, skręcone wzdłużnie. Aromat suszonych liści jest korzenny, ciepły, z nutami kwiatów i wypieków. Napar jest jasny, bursztynowy z złotą obwódką.
Smak gotowej herbaty jest nasycony, soczysty, z nutami przypraw, kwiatów, drewna, skórki żytniej i palonej kawy. Posmak jest jedwabisty, korzenny, z nutami kawy. Herbata o zmiennym smaku: od jednego nalewania do drugiego smak i aromat zmienia się od pieczonego, korzennego do bardziej kwiatowego i owocowego.
Delikatnie tonizuje, skupia myśli, harmonizuje. Usuwa zmęczenie, daje uczucie ciepła i komfortu.
Cechy
Kraj pochodzenia
Chiny
Temperatura parzenia
85-90°С
Surowce
Surowce plantacyjne
Rok produkcji herbaty
2024
Wpływ na organizm
Odświeża, Rozgrzewa, Koncentruje myśli
Smak
Wyrazisty, Pamiętny, Naturalna słodycz, Jagodowy, Owocowy, Soczysty, Pikantny, Pieczony, Сierpki
Na jaką okazję
Na poranki, Na długi dzień pracy, Сodzienna
Jakość herbaty
AA (powyżej średniej)
Forma herbaty
Sypana
Stopień nagrzania
Średni
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
