Oolong uprawiany na wulkanicznej glebie szczytu Wudong.
Piękne, ciemnobrązowe, podłużnie skręcone liście z żółtymi łodygami. Po podgrzaniu oddechem wyczuwalny jest bardzo intensywny aromat kwiatów i owoców.
Napar ma złocisty kolor i bardziej złożony aromat. Smak jest słodki, z nutami moreli, szafranu, jaśminu, gruszki, rodzynek i migdałowych ciasteczek, z lekką kwaskowatością baileya, bazylii, skórki mandarynki i nutą rumianku. Przy mocnym zaparzeniu pojawia się cierpkość i gorzkie nuty eukaliptusa i żywicy drzewnej. Długi, lekko wysuszający posmak, słodki z goryczką, wyczuwalną grejpfrutową i mineralną słonością. Na dnie filiżanki piękny, duży, jednolity surowiec.
Stan przypływu sił i aktywnej energii. Rozgrzewa ciało i koncentruje umysł, nastraja na pozytywnie.
