Opis
Recenzje
Małe, mocno skręcone pączki o wyrazistym aromacie. Podgrzany liść o aromacie wypieków, nutach przypraw, karmelu i pieczonych jabłek.
Napar o złocisto-bursztynowej barwie i wytrawnym smaku. Każdy kolejny napar oddaje coraz więcej deserowego ciepła, ciastek, ale jednocześnie nie traci szlachetnych nut starości.
Ciepła herbata, rozgrzeje w niepogodę, wprowadzi w spokojny nastrój. Będzie odkryciem dla tych, którzy przyzwyczaili się do deserowych tajwańskich oolongów, pomoże złagodzić ostrość miłośnikom Shu Pu Erh.
Cechy
Kraj pochodzenia
Tajwan
Temperatura parzenia
90-95°C
Surowce
Surowce plantacyjne
Rok produkcji herbaty
2012
Wpływ na organizm
Relaksuje, Rozgrzewa
Smak
Pamiętny, Miód i karmel, Smak suszonych owoców, Pikantny, Pieczony, Długi posmak
Na jaką okazję
Na wieczory, Herbata w prezencie
Jakość herbaty
AAA (wyjątkowa jakość)
Forma herbaty
Sypana
Stopień nagrzania
Średni
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
