Wyślij wiadomość do
WhatsApp
Wyślij wiadomość do
Telegram

Hong Shuei (Oolong Czerwonej wody), АА, 2020

Do ulubionych
Hong Shuei (Oolong Czerwonej wody), АА, 2020
Hong Shuei (Oolong Czerwonej wody), АА, 2020
Hong Shuei (Oolong Czerwonej wody), АА, 2020
Hong Shuei (Oolong Czerwonej wody), АА, 2020
Hong Shuei (Oolong Czerwonej wody), АА, 2020
Hong Shuei (Oolong Czerwonej wody), АА, 2020
Liście zielonkawo-brązowe, ciasno zwinięte, napar przezroczysty, żółty. Soczysty owocowo-chlebowy aromat z kremowymi nutami. Miękki smak z kwaskowatością, wypełniony nutami jagód i owoców. Konsystencja jest jedwabista. Stan równowagi między lekkim odprężeniem a tonizacją ciała.
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Surowce
Rok produkcji herbaty
W magazynie
€0.4 / g
10g10
Opis
Recenzje

„Oolong czerwonej wody” to szczególna odmiana tajwańskich herbat oolong o stopniu fermentacji zbliżonym do herbaty czerwonej. W przypadku herbat oolong czerwonej wody fermentacja surowca jest przeprowadzana do końca. W rezultacie herbata łączy w sobie delikatność i elegancję herbat oolong oraz część ciepła i profilu smakowego herbat czerwonych. Ten konkretny egzemplarz został wyprodukowany z krzewu odmiany Xi Ji Chun.

Zielonkawo-brązowe liście o gęstym skręcie, przezroczysty żółty napar. Soczysty owocowo-chlebowy aromat z kremowymi nutami. Czysty, łagodny smak z nutą kwaskowatości, wypełniony nutami jagodowo-owocowymi. Konsystencja jedwabista. Posmak słodki i lekki.

Gęsta, żywa herbata. Stan równowagi między lekkim odprężeniem a tonizacją ciała. Łatwa do picia, nie da się jej przegotować.


Cechy
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Surowce
Rok produkcji herbaty
Wpływ na organizm
Smak
Na jaką okazję
Jakość herbaty
Forma herbaty
Stopień nagrzania
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
ocena ogólna