Jedna z najstarszych herbat produkowanych w Górach Feniksa.
Średniej wielkości liście są czarne, ciemnobrązowe, ciemnozielone i podłużnie skręcone. Po ogrzaniu oddechem wyczuwalny jest aromat kwiatów, migdałów, dojrzałych owoców, jagód i przypraw.
Napar ma złocistą barwę, jest gęsty i ma delikatny aromat. W smaku wyczuwalne są nuty moreli, geranium, papai, siana, migdałów, miodu akacjowego i wanilii, kwaskowatość skórek pomarańczy, czarnej jarzębiny, kwiatów łąkowych i śliwki. Lekka goryczka eukaliptusa i imbiru. Posmak jest ściągający, wysuszający usta. W grze smaków wybijają się grejpfrut i orchidea.
Stan jest skupiony i aktywny. Wyczuwalny przypływ siły, jasność widzenia i świadomości, mocny ton. Herbata idealnie nadaje się do parzenia w stylu Chaozhou.
