Opis
Recenzje
Silnie fermentowana herbata oolong średnio palona, należąca do czwórki słynnych herbat prasowanych z gór Wuyi.
Ciemne, dość duże liście. Wyraźny aromat pieprzu, suszonych śliwek i steku. Korzenna, na granicy ostrości. Ciepły zapach z nutami orzechów i orchidei.
Napar o ciemno bursztynowym kolorze. Smak mocny, łagodny, z lekką cierpkością i nutą owocową, nieco pikantny, z kwaskowatością, suchym dymnym posmakiem.
Wyczuwalny smak chleba i prażonych migdałów. W miseczce aromat bułeczki z wanilią i cynamonem.
Niezwykle różnorodna herbata, idealna na chłodne lato. Wyraźnie wysusza jamę ustną.
Cechy
Kraj pochodzenia
Chiny
Temperatura parzenia
85-90°С
Surowce
Surowce plantacyjne
Rok produkcji herbaty
2023
Wpływ na organizm
Relaksuje, Rozgrzewa, Koncentruje myśli
Smak
Wyrazisty, Pikantny, Pieczony, Długi posmak, Сierpki, Orzechowy, Oleisty, Taninowy
Na jaką okazję
Na poranki, Na specjalne okazje, Na długi dzień pracy, Na wieczory
Jakość herbaty
AAA (wyjątkowa jakość)
Forma herbaty
Sypana
Stopień nagrzania
Średni
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
