Ciasno skręcone czarne węzełki ze złotymi plamkami i jedwabistym połyskiem. Liść wydziela delikatny dymny aromat, przypominający skórkę palonego cukru na crème brûlée, z kwaśnymi nutami róży herbacianej. Po podgrzaniu oddechem zapach staje się słodszy, pieczony, a jednocześnie lekko pieprzny, kamforowy, z nutami mineralno-węglowymi.
Napój o karmelowo-pomarańczowym kolorze z różowawym odcieniem pachnie ogniskiem, smołą, wędzoną wanilią z nutami jodu. Smak jest kremowy z nutą palonego cukru. Przy każdym łyku na podniebieniu wyczuwalny jest ledwo wyczuwalny gorzkawy posmak palonego drewna. Napar jest słodki, nieco szorstki od dymności, rozgrzewający i niezbyt intensywny. Dno czarki pachnie kremową toffi. Na pokrywce gajwani wyczuwalny jest jodowo-ziołowy aromat z nutą tytoniu. W miarę nalewania słodycz ustępuje miejsca posmakowi kakao i przypraw, a dymność staje się łagodniejsza i otulająca. Posmak jest kremowy, z nutą wędzenia.
Herbata szybko i wyraźnie relaksuje, spowalnia i uspokaja umysł, rozgrzewa ciało. Nadaje się do picia w drugiej połowie dnia. Spodoba się miłośnikom relaksującej herbaty i dojrzałych, mocno rozgrzanych ulunów o wyrazistym aromacie dymu.
