Herbata z rezerwatu przyrody w centralnej części wyspy Tajwan, powiat Jia Yi, gospodarstwo herbaciane Ali Shan.
Średniej wielkości, sferycznie skręcone liście we wszystkich odcieniach zieleni z drobnymi żółtawymi ogonkami. Po podgrzaniu oddechem wyczuwalny jest przyjemny kwaskowato-słodki aromat pieczonego jabłka.
Po pierwszym nalaniu w aromacie pojawiają się ciepłe nuty piernika. Napar jest oleisty, gęsty, w kolorze bursztynu. W smaku wyczuwalna jest kwaskowatość zielonego jabłka, bergamotki, skórki pomarańczy i róży herbacianej, słodycz czerwonego jabłka, ciasta, suszonej moreli i wanilii. Posmak jest słodko-kwaśny z nutą szarlotki.
Na dnie filiżanki widzimy już rozłożone liście o sprężystej, mięsistej strukturze z mineralnymi uszkodzeniami. Podgrzewanie i obróbka liści były bardzo delikatne i doskonale dobrane przez mistrza, co pozwoliło wydobyć z herbaty to, co najlepsze.
Stan jest bardzo odczuwalny, herbata relaksuje ciało i skupia, przyspiesza umysł. Doskonała relaksacja mięśni i spokojny, zrównoważony i skoncentrowany umysł. Herbata do wszelkich czynności w drugiej połowie dnia.
