Opis
Recenzje
Klasycznie przetworzona odmiana Te Guan Yin: przed fermentacją liście są dość mocno uszkadzane, aby zapewnić szybkie utlenianie. Sam proces fermentacji zatrzymuje się następnego dnia po zebraniu herbaty.
Średniej wielkości, gęsto skręcone, ciemnozielone, bez połysku. Aromat suszu jest delikatny, lekki, kwiatowo-owocowy. Gotowy napar ma jasnożółty kolor z zielonkawym obrzeżem, smak jest maślany, gęsty, z nutami bzu, brzoskwini, wanilii i owocowej kwaskowatości. Posmak długotrwały, z nutami kwiatowymi i jagodowymi.
Herbata o głębokim aromacie i delikatnym smaku. Nadaje się zarówno do codziennego picia, jak i do ceremonii. Delikatnie orzeźwia, napełniając świeżością i harmonią.
Cechy
Kraj pochodzenia
Chiny
Temperatura parzenia
75-85°С
Surowce
Surowce plantacyjne
Rok produkcji herbaty
2024
Wpływ na organizm
Relaksuje, Odświeża, Koncentruje myśli
Smak
Delikatny, Miękki, Ziołowe odcienie, Kwiatowy, Jagodowy, Owocowy, Długi posmak, Kwaśnawy, Oleisty
Na jaką okazję
Na specjalne okazje, Po kąpieli, Na wieczory, Herbata w prezencie
Jakość herbaty
AA (powyżej średniej)
Forma herbaty
Sypana
Stopień nagrzania
Słaby
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
