Wyśledzony Te Guan Yin, zebrany w powiecie Anxi w 2017 roku. Po zakończeniu przetwarzania herbata dojrzewa w specjalnych glinianych naczyniach, zachowując przy tym tradycyjne nuty.
Liść jest zwinięty w średniej wielkości węzły, kolor herbaty jest popielato-zielony, brązowy. Aromat suchego herbaty jest intensywny, kwiatowo-korzenny, z wyraźnymi nutami chlebowymi.
Napar ma złocistożółty kolor i jest przezroczysty. Smak gotowej herbaty jest wielowymiarowy, oleisty, drzewno-kwiatowy, z nutami jagód, przypraw i orzechów. Wyczuwalne są polne kwiaty, wschodnie przyprawy. Długi, otulający, trwały posmak.
Herbata-egoista: będzie odpowiednia do spokojnych, cichych herbacianych spotkań, z dala od hałaśliwych towarzystw. Napełnia energią, harmonizuje myśli i ciało, rozgrzewa i poprawia nastrój.
