Oolong o średnim stopniu fermentacji i naturalnym skręceniu.
Smak i aromat tego oolong to efekt ataku zielonych cykad na liście herbaty: cykady gryzą liście, uruchamiając proces fermentacji i nadając herbacie wyjątkowy owocowy aromat. Produkcja jest całkowicie czysta, ekologiczna i nie zawiera pestycydów.
Do produkcji herbaty wykorzystuje się wyłącznie najdroższe surowce — młode pączki herbaciane i dwa listki, które zawierają maksymalną ilość olejków eterycznych.
Aromat suchej herbaty jest kwiatowo-owocowy, pachnący, korzenny i karmelowy. Napar jest przezroczysty, z delikatnym kremowym odcieniem. Smak gotowej herbaty jest złożony, łagodny, aksamitny, ujawnia się stopniowo. Wyczuwalne są w nim jagody, kwiaty, słodycz winogron z lekką kwaskowatością, delikatność eklerki (nie bez powodu herbata ta nazywana jest jeszcze herbatą-ciastkiem). Delikatny, lekko cierpki posmak, orzeźwiający i pobudzający.
Przyjemny oolong na wieczorną herbatę i romantyczne spotkania. Orzeźwia i relaksuje.
