Liście z krzewu Ya Shi Xiang po standardowej częściowej fermentacji ulunskiej nie zostały wysuszone i podgrzane, ale umieszczone w próżni w stanie wilgotnym i zamrożone. Dzięki takiej technologii przetwarzania w smaku pojawiła się mroźność i głębia, które doskonale podkreślają znane nuty kwiatowe. Uzyskaliśmy niezwykle soczysty smak.
Liść jest cały, dziwny, kontrastowy pod względem koloru i charakteru: jaskrawe salatowe łodygi z liśćmi w kolorze głębokowodnych wodorostów. Podłużne, nierównomierne skręcenie. Aromat jest głęboki, intensywnie kwiatowy: bz, jabłoń, jaśmin. Poza tym wyczuwalne są zapachy słodkich kremowych bułeczek i skondensowanego mleka. Pomimo swojego wewnętrznego chłodu, oolong rozgrzewa i otula. Od piątego nalewania zaczyna przypominać shen. Słodycz schodzi na drugi plan, cierpkość i szorstkość nadają ton, pojawiają się nuty tytoniu. Aromat pozostaje równie intensywny i kwiatowy.
Niezwykła herbata na specjalne okazje. Dzięki swoim kontrastowym właściwościom będzie dobra w każdą pogodę i o każdej porze roku.
