Różowa matcha to proszek wytwarzany z liofilizowanego miąższu tropikalnego pitahaya (smoczego owocu).
Technologia produkcji różowej matchy różni się od technologii produkcji zielonej i niebieskiej odmiany. W przeciwieństwie do liści i kwiatów herbaty, miąższ pitahaya nie jest suszony, ale liofilizowany: jest zamrażany w bardzo niskiej temperaturze, a następnie suszony w specjalnych suszarkach próżniowych, usuwając do 90% wilgoci, a następnie mielony na proszek. To właśnie dzięki tej technologii konieczne jest przechowywanie różowej matchy w starannie zamkniętym woreczku próżniowym: chętnie „oddaje” ona utraconą wilgoć i tworzy dość gęste grudki, które trudno rozpuścić w płynie.
Różowa matcha ma lekko słodkawy, owocowy aromat podobny do jogurtu i przyjemny, słodki z lekką kwaskowatością smak.
- Napój jest bogaty w żelazo, magnez, witaminy B3 i C.
- Zawiera dużo błonnika.
- Bogaty w przeciwutleniacze, zwiększa skuteczność układu odpornościowego.
- Zawiera dużo wapnia.
- Aktywuje mózgowe krążenie krwi, zwiększa odżywienie wszystkich części mózgu.
- Normalizuje układ nerwowy, hormonalny i sercowo-naczyniowy.
Masa opakowania: 50 gr.
