Opis
Recenzje
Herbata wytwarzana z łodyg i liści afrykańskiego krzewu Aspalathus linearis.
Napar o intensywnym czerwonym lub pomarańczowym kolorze z jasnym, niezwykłym aromatem i wyraźną słodyczą w smaku. Nie zawiera kofeiny, więc można ją pić nawet wieczorem.
Rooibos przygotowuje się poprzez parzenie lub zaparzanie w porcelanowej lub szklanej filiżance; odpowiednia dla tej herbaty jest temperatura wody wynosząca około 90°C. Rooibos można parzyć trzykrotnie.
Jest dobrym źródłem przeciwutleniaczy, ma korzystny wpływ na układ sercowo-naczyniowy i nerwowy, ma pozytywny wpływ na trawienie i wzmacnia układ odpornościowy.
Jak parzyć:
1-2 łyżeczki zalać gorącą wodą, temperatura 90-95°C, nalegać 5-10 min. Do gotowego napoju można dodać mleko i przyprawy.
Cechy
Kraj pochodzenia
Afrika
Temperatura parzenia
90-95°C
Surowce
Dzikie rośliny
Rok produkcji herbaty
2024
Wpływ na organizm
Odświeża, Tonizuje
Smak
Naturalna słodycz, Miód i karmel, Jagodowy, Owocowy
Na jaką okazję
Po kąpieli, Na wieczory, Сodzienna
Forma herbaty
Sypana
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
