Opis
Recenzje
Ku Qiao Mai, znana również jako kasza tatarowa lub gorzka, jest niezwykle korzystna dla zdrowia: poprawia krzepliwość krwi, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, obniża poziom cukru we krwi, wzmacnia odporność i wspomaga oczyszczanie organizmu. Po zaparzeniu uzyskuje się przyjemny napój o smaku owsianych ciasteczek.
Jak zaparzać:
1 łyżeczkę kaszy gryczanej zalać 100 ml gorącej wody o temperaturze 90-95°C, parzyć 2-3 minuty.
Można zaparzać metodą przelewową.
Granulki zamieniają się w gęstą herbatę o smaku płatków owsianych i prażonych kasztanów. Naturalna, słodka, rozgrzewająca i niezawierająca kofeiny — doskonały napój o każdej porze dnia.
Z dodatkiem kawałków jabłek i cynamonu.
Cechy
Kraj pochodzenia
Chiny
Temperatura parzenia
85-90°С
Rok produkcji herbaty
2024
Wpływ na organizm
Relaksuje, Rozgrzewa
Smak
Wyrazisty, Miękki, Naturalna słodycz, Miód i karmel, Smak suszonych owoców, Pikantny, Piernik
Na jaką okazję
Сodzienna
Jakość herbaty
А (średnia)
Forma herbaty
Sypana
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
