Opis
Recenzje
Napój bezkofeinowy z jasnej gryki tatarkiej.
Wyglądem przypomina granulki drzewne o wyraźnym aromacie ciastek. Napar ma jasnożółty kolor, jest nieco szorstki, o smaku ciastek z otrębami, karmelu, gotowanego skondensowanego mleka i miodu.
Przyjemny napój na wieczorną herbatkę.
Jak zaparzać:
Parzenie:
1 łyżkę stołową (10 g) granulatu zalać 250-300 ml gorącej wody (90-95°C), parzyć 2-3 minuty.
Nalewanie:
1 łyżeczkę (5 g) granulatu na gajwan o pojemności 120-150 ml
Cechy
Kraj pochodzenia
Tajwan
Temperatura parzenia
85-90°С
Rok produkcji herbaty
2024
Wpływ na organizm
Relaksuje, Odświeża, Rozgrzewa
Smak
Delikatny, Miękki, Naturalna słodycz, Pieczony, Orzechowy
Na jaką okazję
Po kąpieli, Na wieczory
Jakość herbaty
А (średnia)
Forma herbaty
Sypana
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
