Wyślij wiadomość do
WhatsApp
Wyślij wiadomość do
Telegram

Kokeicha, AA, 2025

Do ulubionych
Kokeicha, AA, 2025
Kokeicha, AA, 2025
Kokeicha, AA, 2025
Kokeicha, AA, 2025
Kokeicha, AA, 2025
Kokeicha, AA, 2025
Kokeicha, AA, 2025
Kokeicha, AA, 2025
Smak naparu jest słodki, z nutami brokułów, szpinaku, bambusa i lekką kwaskowatością czerwonej porzeczki. Jest też odrobina wodorostów i jodu.
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Surowce
Rok produkcji herbaty
W magazynie
$0.3 / g
10g10
Opis
Recenzje

Herbata Kokeicha jest oparta na drobno zmielonej herbacie konacha, która jest wytwarzana z herbaty sencha i kabusecha. Drobne frakcje herbaty to te, które są oddzielane przez przesiewanie podczas sortowania. Drobno zmielona herbata jest mieszana z wodą w celu uzyskania masy podobnej do ciasta lub pasty. Pasta ta jest następnie umieszczana w specjalnej wytłaczarce i przez małe otwory przeciskane są długie paski, które są suszone i cięte na wiórki. 

Dzięki tej technologii napar po zaparzeniu jest półprzezroczysty, o intensywnym żółto-zielonym kolorze i aromacie morskiej świeżości. Smak naparu jest słodki, z nutami brokułów, szpinaku, bambusa i lekką kwaskowatością czerwonej porzeczki. Jest też odrobina wodorostów i jodu. 

Finisz jest lekki, zwiewny. Miękki, gładki ton.

Cechy
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Surowce
Rok produkcji herbaty
Wpływ na organizm
Smak
Na jaką okazję
Jakość herbaty
Forma herbaty
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
ocena ogólna