Opis
Recenzje
Sencha to najbardziej popularna japońska herbata, która rośnie na otwartym słońcu.
Zalecamy parzenie w japońskim czajniczku lub gaiwaniu. 4 gramy liści zalej wodą o temperaturze 60-75°С, odstaw na minutę i wlej do czarek. Można parzyć 2 razy.
Kolor naparu: wyrazisty jasnozielony.
Aromat i smak: suche liście pachną jak smażony ryż i smażona ryba z nutami wanilii i herbatników. W smaku jest gęsta, wyrazista z długim, jedwabistym, śmietankowo-jajecznym finiszem.
Działanie: orzeźwia ciało i duch.
Wrażenie: delikatna, ale wyrazista sencha. Codzienny wariant japońskiej herbaty, ale wymagający szczególnej uważności. Dobra na randki — ma łagodny słodkawy smak, przyczynia się do stworzenia romantycznej i lekkiej atmosfery.
Cechy
Kraj pochodzenia
Japonia
Temperatura parzenia
60-75°С
Surowce
Surowce plantacyjne
Rok produkcji herbaty
2025
Wpływ na organizm
Odświeża, Koncentruje myśli, Tonizuje
Smak
Delikatny, Miękki, Pikantny, Pieczony, Kremowy, Gładki
Na jaką okazję
Na poranki
Jakość herbaty
AAA (wyjątkowa jakość)
Forma herbaty
Sypana
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
