Wyślij wiadomość do
WhatsApp
Wyślij wiadomość do
Telegram

Gyokuro, AAA, 2024

Do ulubionych
Gyokuro, AAA, 2024
Gyokuro, AAA, 2024
Gyokuro, AAA, 2024
Gyokuro, AAA, 2024
Gyokuro, AAA, 2024
Gyokuro, AAA, 2024
Gyokuro, AAA, 2024
Gyokuro, AAA, 2024
Napar jest jasnożółty, przezroczysty. Smak jest lepki, zaokrąglony, maślany, z przyjemną gamą tłusto-orzechową, bez goryczy. Posmak jest długi, aksamitny, orzeźwiający.
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Surowce
Rok produkcji herbaty
W magazynie
1.1 лв / g
10g10
Opis
Recenzje

Wysokiej jakości zielona herbata z Japonii.

Herbata Gyokuro jest wytwarzana z liści herbaty pierwszego zbioru na przełomie maja i czerwca. Osobliwością technologii uprawy jest to, że około trzech tygodni przed zbiorem krzewy herbaciane są zacienione siatką lub bambusowymi deskami, dzięki czemu liść herbaty pozostaje soczysty, mięsisty i maksymalnie wypełniony aminokwasami. Ponadto spowolnienie metabolizmu liści herbaty zmniejsza zawartość katechiny (źródła goryczy w herbacie), umożliwiając uzyskanie słodkiego smaku. Młode liście dojrzałej herbaty są zbierane ręcznie, delikatnie parowane, aby zachować ich szmaragdowy kolor, zwijane w tuby i suszone.

Suchy liść jest podobny do długich igieł sosnowych. Zapach jest delikatny, miękki, maślany, z kwiatowo-ziołowym niuansem.

Aby uzyskać cenny napój, Gyokuro parzy się wodą o temperaturze nie wyższej niż 60°С. Napar jest jasnożółty, przezroczysty. Smak jest lepki, zaokrąglony, maślany, z przyjemną gamą tłusto-orzechową, bez goryczy. Posmak jest długi, aksamitny, orzeźwiający.

Gyokuro to ceremonialna herbata nie na co dzień. Pije się z małych filiżanek małymi łykami, powoli, aby poczuć niepowtarzalny smak i aromat.

Cechy
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Surowce
Rok produkcji herbaty
Wpływ na organizm
Smak
Na jaką okazję
Jakość herbaty
Forma herbaty
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
ocena ogólna