Opis
Recenzje
Czarna herbata z Tajlandii o smaku pieprzu betelowego.
Duży liść o ciemnobrązowy kolorze ma wtrącenia włochatych liści i niewielkiej ilości łodyg. Po rozgrzaniu odczuwalny jest ziemisty, buraczany aromat. Napar ma kolor rubinowy ze złotymi refleksami, wyczuwalne są słodkawe nuty pieczone i suszonych owoców. Smak jest drzewny, z nutami pieczonych warzyw i dymnością, lekko gorzki w końcu. Posmak jest cierpki, wysuszający.
Lekko mocna, rozgrzewająca, orzeźwiająca herbata.
Cechy
Kraj pochodzenia
Tajlandia
Temperatura parzenia
90-95°С
Surowce
Gu Shu (Duże drzewa)
Rok produkcji herbaty
1990
Wpływ na organizm
Rozgrzewa
Smak
Сierpki, Dymny, Taninowy, Ziemisty, Jesienne liście i las, Drzewny i Orzechowy
Na jaką okazję
Herbata w prezencie
Jakość herbaty
AAA (wyjątkowa jakość)
Forma herbaty
Sypana
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
