Wyślij wiadomość do
WhatsApp
Wyślij wiadomość do
Telegram

Liu Bao Hei Cha, AAA, 2001-2006

Do ulubionych
Liu Bao Hei Cha, AAA, 2001-2006
Liu Bao Hei Cha, AAA, 2001-2006
Liu Bao Hei Cha, AAA, 2001-2006
Liu Bao Hei Cha, AAA, 2001-2006
Napar jest gęsty, ciemnobrązowy z drzewnymi, lekko czekoladowymi odcieniami. Smak jest przyjemny, lekko gorzki, z nutami kory, smoły drzewnej i wilgotnej ziemi leśnej, ze słodkimi nutami rumianku, orzechów i czekolady. Posmak jest ziemno-drzewny, taninowy.
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Surowce
Rok produkcji herbaty
W magazynie
1 лв / g
10g10
Opis
Recenzje

Starzejąca się herbata Hei Cha z prowincji Guangxi.

Surowce do tej herbaty są zbierane ze starych drzew, a po wszystkich etapach produkcji herbata musi być poddana długotrwałemu (przez kilka lat) procesowi starzenia i dojrzewania. Im starsza jest herbata, tym bardziej wyrazisty będzie jej smak. Z wiekiem herbata staje się bardziej miękka, maślana, pojawiają się śmietankowe aromaty.

Naturalnie sformowane surowce herbaciane można łatwo rozebrać ręcznie na czarne liścia ze złotymi wtrąceniami. Zapach jest przytłumiony, ziemisty, przypomina Shu Pu Erh. Napar jest gęsty, ciemnobrązowy z drzewnymi, lekko czekoladowymi odcieniami. Smak jest przyjemny, lekko gorzki, z nutami kory, smoły drzewnej i wilgotnej ziemi leśnej, ze słodkimi nutami rumianku, orzechów i czekolady. Posmak jest ziemno-drzewny, taninowy.

Herbata o przedłużonym działaniu: najpierw pobudza, potem delikatnie uspokaja, koncentruje, przywraca równowagę ciału i duchowi. Dobra jest na powolne, medytacyjne herbatki.

Cechy
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Surowce
Rok produkcji herbaty
Wpływ na organizm
Smak
Na jaką okazję
Jakość herbaty
Forma herbaty
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
ocena ogólna