Opis
Recenzje
Suszona herbata wygląda bardzo nietypowo i atrakcyjnie: purpurowo-bordowe, ostre pączki zebrane z dziko rosnących drzew Pu Erh wysoko w górach, zmieszane z podłużnie skręconymi ciemnymi liśćmi. Za fioletowy odcień rośliny odpowiada pigment antocyjan, który występuje w borówkach, jarzębinie, granacie i innych owocach i jagodach.
Po podgrzaniu oddechem wyczuwalna jest znajoma kwaskowatość dziko rosnących roślin, lekki dymek i aromat czerwonej porzeczki.
Napar ma bursztynowo-czerwony kolor. Smak jest gęsty, dość pełny, przypomina kompot jagodowy z mieszanki suszonych jabłek, żurawiny i pestek winogron z lekką nutą bergamotki. W posmaku wyczuwalne są nuty wypieków i róży yunnan.
Stan jest przyjemny, lekko relaksujący i zapewnia jasność umysłu.
Cechy
Kraj pochodzenia
Chiny
Temperatura parzenia
85-90°С
Surowce
Dzikie drzewa
Rok produkcji herbaty
2024
Wpływ na organizm
Relaksuje, Odświeża
Smak
Delikatny, Miękki, Jagodowy, Owocowy, Gładki, Kwaśnawy
Na jaką okazję
Na poranki, Po kąpieli, Na wieczory
Jakość herbaty
AA (powyżej średniej)
Forma herbaty
Sypana
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
