Opis
Recenzje
Jedna z najpopularniejszych odmian czerwonej herbaty w Chinach. Lee Zhi Hong Cha powstaje z soku z liczi (chińskiej śliwki), którym spryskuje się suszone liście herbaty.
Wygląd
Liść jest drobny, jednolity, o wyraźnym aromacie liczi i miodowo-owocowych nutach.
Smak i aromat
Napar ma koniakowo-rubinową barwę z bogatym, gęstym chlebowo-miodowym smakiem, z lekkimi nutami korzennymi i cukierkowymi. Soczysty, orzeźwiający posmak.
Efekt
Wyrazista herbata do codziennego picia. Orzeźwia, dodaje energii, rozgrzewa i poprawia nastrój.
Cechy
Kraj pochodzenia
Chiny
Temperatura parzenia
85-90°С, 90-95°С
Surowce
Surowce plantacyjne
Rok produkcji herbaty
2025
Wpływ na organizm
Odświeża, Rozgrzewa, Tonizuje
Smak
Wyrazisty, Pamiętny, Naturalna słodycz, Miód i karmel, Owocowy, Soczysty, Pikantny, Pieczony, Długi posmak, Kwaśnawy
Na jaką okazję
Na poranki, Na długi dzień pracy
Jakość herbaty
А (średnia)
Forma herbaty
Sypana
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
