Opis
Recenzje
Wykwintna herbata czerwona dla początkujących i profesjonalistów.
Wygląd
Cienkie, eleganckie wici liści herbaty, gdy są suche, pachną śliwką i czarnym chlebem z lekką miodową słodyczą.
Smak i aromat
Napar jest głęboko czerwony, o silnym zapachu kwaśnych jagód, który zastępuje lekka wanilia i miód gryczany. Miodowa słodycz nie jest mdła, tworzy tło, na którym rozwija się symfonia jagodowego, korzennego, ciepłego palonego smaku. Przy kolejnych parzeniach pojawia się lekka cierpkość i miętowa świeżość, która trwa długo i dyskretnie.
Idealny wybór na pierwsze spotkanie z herbatą czerwoną.
Cechy
Kraj pochodzenia
Chiny
Temperatura parzenia
85-90°C
Surowce
Surowce plantacyjne
Rok produkcji herbaty
2025
Wpływ na organizm
Rozgrzewa, Koncentruje myśli, Tonizuje
Smak
Wyrazisty, Naturalna słodycz, Miód i karmel, Pikantny, Pieczony
Na jaką okazję
Na poranki, Na długi dzień pracy, Na wieczory
Jakość herbaty
AA (powyżej średniej)
Forma herbaty
Sypana
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
