Opis
Recenzje
Herbata czerwona z prowincji Yunnan, wyprodukowana z pączków herbacianych i górnych liści.
Aromat suszonych liści jest karmelowy, z lekkimi nutami chleba i miodu. Po podgrzaniu oddechem wyczuwalna jest przyjemna kwaskowatość czerwonych jagód.
Smak jest słodki, miodowy, chlebowo-jagodowy, lekko cierpki. Nasycony, trwały posmak z przyjemnym, rozgrzewającym i tonizującym działaniem. Dobrze trzyma się w filiżance, można go pić długo.
Herbata na okres jesienno-zimowy. Rozgrzewa, uspokaja, przywraca siły.
Cechy
Kraj pochodzenia
Chiny
Temperatura parzenia
85-90°С
Surowce
Surowce plantacyjne, Pąki herbaciane
Rok produkcji herbaty
2024
Wpływ na organizm
Rozgrzewa, Koncentruje myśli, Tonizuje
Smak
Delikatny, Miękki, Naturalna słodycz, Miód i karmel, Jagodowy, Owocowy, Soczysty, Pikantny, Pieczony, Gładki
Na jaką okazję
Na poranki, Na długi dzień pracy
Jakość herbaty
AA (powyżej średniej)
Forma herbaty
Sypana
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
