Opis
Recenzje
Biała herbata z prowincji Junnan, wytwarzana z surowców pochodzących z drzew o dużych liściach i prostych pniach. Główną różnicą między tą herbatą a słynnymi białymi herbatami z Fujian jest to, że jest suszona nie na słońcu, a w pomieszczeniu.
Aromat suszonych liści jest delikatny, suchy, z subtelnymi nutami owocowymi. Napar ma złocistożółtą barwę z gęstym, słodkawym aromatem brzoskwiń i miodu wrzosowego. Smak jest miękki, słodki, bez cierpkości i goryczki, z kwiatowo-miodowymi, kremowymi nutami, lekką goryczką i herbatą suchą w gardle. Świeży, otulający posmak z lekką kwaskowatością.
Dobrze orzeźwia, poprawia nastrój, łagodzi napięcie nerwowe i kojąco tonizuje. Nadaje się do naparów, zaparzania w termosie i na zimno.
Cechy
Kraj pochodzenia
Chiny
Temperatura parzenia
60-75°С, 75-85°С
Surowce
Pąki herbaciane
Rok produkcji herbaty
2025
Wpływ na organizm
Odświeża, Tonizuje
Smak
Naturalna słodycz, Miód i karmel, Jagodowy, Owocowy, Soczysty, Smak suszonych owoców, Odświeżający, Kwaśnawy, Grzyby i fermentacja
Na jaką okazję
Po kąpieli, Na długi dzień pracy, Na wieczory
Jakość herbaty
А (średnia)
Forma herbaty
Sypana
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
