Wyślij wiadomość do
WhatsApp
Wyślij wiadomość do
Telegram

Ya Bao (Owinięty pączek), АА, 2022

Do ulubionych
Ya Bao (Owinięty pączek), АА, 2022
Ya Bao (Owinięty pączek), АА, 2022
Ya Bao (Owinięty pączek), АА, 2022
Ya Bao (Owinięty pączek), АА, 2022
Ya Bao (Owinięty pączek), АА, 2022
Ya Bao (Owinięty pączek), АА, 2022
Aromat jest lekko dymny, drzewny, z nutami suszonych owoców i wanilii. Smak jest lekki, jedwabisty, pikantny z gęstym słodkim posmakiem. Mocna, orzeźwiająca herbata, która bardziej przypomina ziołową herbatę z silnego rezerwatu.
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Surowce
Rok produkcji herbaty
W magazynie
0.9 zł / g
10g10
Opis
Recenzje

Zawinięte pąki lub zimowe pędy drzew puerh trudno zaklasyfikować jako rodzaj herbaty lub herbatę w ogóle. Są one raczej ciekawą odmianą herbaty, której warto spróbować przynajmniej raz. Są one zbierane w prowincji Yunnan bardzo wczesną wiosną, gdy kokon herbaciany nie zdążył jeszcze wypuścić pędów i rozwinąć się w pełny pączek. Ya Bao jest następnie więdnięta i dokładnie suszona bez miażdżenia.

Aromat jest lekko dymny, drzewny, z nutami suszonych owoców i wanilii. Smak jest lekki, jedwabisty, pikantny z gęstym słodkim posmakiem. Mocna, orzeźwiająca herbata, która bardziej przypomina ziołową herbatę z silnego rezerwatu. 

Najlepiej parzyć tę herbatę wrzątkiem w gaiwanie lub czajniczku. Weź 5 gramów na 100 ml, trzymaj od 10 sekund ze stopniowym wzrostem do minuty. Napar powinien mieć ciemnożółty kolor z oliwkowymi odcieniami.


Cechy
Kraj pochodzenia
Temperatura parzenia
Surowce
Rok produkcji herbaty
Wpływ na organizm
Smak
Na jaką okazję
Jakość herbaty
Forma herbaty
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
ocena ogólna