Opis
Recenzje
Znana w Chinach wczesna odmiana herbaty, która co roku jest honorowana jako pierwsza herbata zbierana w prowincji Zhejiang.
Małe płytki we wszystkich odcieniach zieleni wydzielają aromat pestek dyni, szparagów, polnych ziół i kwiatów łąkowych. Napar ma jasny, oliwkowy kolor. Po pierwszym zalaniu smak staje się jaśniejszy, pojawiają się odcienie zieleni i warzyw. Jasny, otulający smak ze słodyczą świeżo skoszonej trawy, szpinaku, brokułów, bzu i zielonego banana. Subtelna, dyskretna kwasowość bazylii, śliwki i fiołka. Obfity posmak ma przyjemną słodycz.
Herbata jest doskonale orzeźwiająca, pobudzająca i sycąca, przy całej swojej lekkości ma mocny, ale gładki i stopniowy ton
Cechy
Kraj pochodzenia
Chiny
Temperatura parzenia
60-75°С
Surowce
Surowce plantacyjne
Rok produkcji herbaty
2025
Wpływ na organizm
Odświeża, Koncentruje myśli, Tonizuje
Smak
Delikatny, Miękki, Gładki, Trawiasty
Na jaką okazję
Na poranki, Na specjalne okazje, Herbata w prezencie
Jakość herbaty
AAA (wyjątkowa jakość)
Forma herbaty
Sypana
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
