Opis
Recenzje
Anji Bai Cha w tłumaczeniu z chińskiego oznacza białą herbatę z hrabstwa Anji. Ale to zielona herbata. Określenie Bai Cha — biała herbata — w swojej nazwie zawdzięcza białemu kolorowi pąków herbacianych, który silnie kontrastuje z zielonym kolorem liści herbaty.
Drobne, miękkie igiełki o przyjemnym, aksamitnym aromacie z nutami brzoskwini, melona i suszonych moreli, z nutą zieleni z trawiastymi i gorzkimi nutami. Jasny, żółtozielony napar o świeżym, kwaskowatym smaku: zielone jabłko, bazylia, kwiaty łąkowe, jaśmin, siano, malina, melon, parzone liście porzeczki.
Spokojna i wyciszająca herbata, odpowiednia na poranne herbatki o świcie, na samotne obiady, na zakończenie wieczoru herbatą na balkonie.
Zalecamy używanie porcelanowych naczyń.
Cechy
Kraj pochodzenia
Chiny
Temperatura parzenia
60-75°С
Surowce
Surowce plantacyjne
Rok produkcji herbaty
2025
Wpływ na organizm
Relaksuje, Odświeża, Koncentruje myśli
Smak
Ziołowe odcienie, Jagodowy, Owocowy, Soczysty, Smak suszonych owoców
Jakość herbaty
AAA (wyjątkowa jakość)
Forma herbaty
Sypana
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
