Opis
Recenzje
Herbata Sheng Pu Erh jest produkowana w fabryce Lao Shi Tou w powiecie Lincang z młodych, mięsistych liści i pąków zbieranych wiosną.
Wygląd
Tea cake jest luźno sprasowany i łatwo rozrywany ręcznie na wydłużone pasma.
Smak i aromat
Aromat suszonej herbaty jest świeży, lekko korzenny, z nutami owoców, przypraw, kwiatów i jagód. Napar jest klarowny, czysty i o bursztynowej barwie, z aromatami owoców tropikalnych, kwiatów, jagód, przypraw i kwiatów łąkowych. Smak jest oleisty, gęsty i słodki, bez goryczki, z długim, świeżym finiszem z cierpkimi nutami jagód i cytrusów.
Efekt
Wyjątkowa herbata dla koneserów głębokich smaków i aromatów. Orzeźwia, dodaje energii, dodaje energii i poprawia nastrój.
Cechy
Kraj pochodzenia
Chiny
Temperatura parzenia
85-90°C
Surowce
Surowce plantacyjne, Pąki herbaciane
Rok produkcji herbaty
2016
Wpływ na organizm
Odświeża, Koncentruje myśli, Tonizuje
Smak
Wyrazisty, Pamiętny, Kwiatowy, Naturalna słodycz, Jagodowy, Owocowy, Soczysty, Długi posmak, Сierpki, Odświeżający, Gładki, Kwaśnawy
Na jaką okazję
Na poranki, Na specjalne okazje, Na długi dzień pracy, Сodzienna
Jakość herbaty
AA (powyżej średniej)
Forma herbaty
Tea cake
Masa opakowania
100 g
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
