Wyślij wiadomość do
WhatsApp
Wyślij wiadomość do
Telegram

Sheng Pu Erh Lui He Sheng To Cha, fabryka Xiaguan, B, 2013

Do ulubionych
Sheng Pu Erh Lui He Sheng To Cha, fabryka Xiaguan, B, 2013
Sheng Pu Erh Lui He Sheng To Cha, fabryka Xiaguan, B, 2013
Sheng Pu Erh Lui He Sheng To Cha, fabryka Xiaguan, B, 2013
Sheng Pu Erh Lui He Sheng To Cha, fabryka Xiaguan, B, 2013
Sheng Pu Erh Lui He Sheng To Cha, fabryka Xiaguan, B, 2013
Sheng Pu Erh Lui He Sheng To Cha, fabryka Xiaguan, B, 2013
Sheng Pu Erh Lui He Sheng To Cha, fabryka Xiaguan, B, 2013
Sheng Pu Erh Lui He Sheng To Cha, fabryka Xiaguan, B, 2013
Sheng Pu Erh Lui He Sheng To Cha, fabryka Xiaguan, B, 2013
Sheng Pu Erh Lui He Sheng To Cha, fabryka Xiaguan, B, 2013
Sheng Pu Erh Lui He Sheng To Cha, fabryka Xiaguan, B, 2013
Sheng Pu Erh Lui He Sheng To Cha, fabryka Xiaguan, B, 2013
Sheng Pu Erh Lui He Sheng To Cha, fabryka Xiaguan, B, 2013
Sheng Pu Erh Lui He Sheng To Cha, fabryka Xiaguan, B, 2013
Sheng Pu Erh w formie tochy z fabryki Xiaguan. Idealna zarówno do parzenia, jak i naparzania. Stopniowo ujawnia całe swoje bogactwo i różnorodność.
Forma herbaty
Jakość herbaty
Na jaką okazję
Smak
W magazynie
80 zł / pc.
1pc.1
Opis
Recenzje

Słynna fabryka Xiaguan, znajdująca się w Dali, znana jest z produkcji Pu Erh w formie tochy od 1902 roku. Ich zdaniem to właśnie ta „zagnieżdżona” forma zapewnia prawidłowe dojrzewanie Pu Erh.

Wygląd

Tocha jest gęsto tłoczona i charakteryzuje się matowym aromatem z nutami dymu i suszonych owoców. Parowane liście pachną słodkością kwiatów, cytrusów i tytoniu.

Smak i aromat

Napar jest mętny, złocisty. Smak po pierwszym parzeniu nie jest oczywisty — wyczuwalna jest mineralność, suszona owocowość suchych shengów, drzewność i dymność. Jednak po jednym lub dwóch parzeniach pojawia się niesamowity posmak, uwalniający naturalną słodycz, świeży groszek i kwaskowatość rabarbaru.

Herbata od parzenia do parzenia ujawnia się całym swoim bogactwem i różnorodnością. Idealna zarówno do parzenia, jak i do zaparzania. Do zaparzania zalecamy 4-5 gramów herbaty na 100 ml wody, do zaparzania w termosie — 4-5 gramów na 1 litr. Jeśli jednak chcesz poczuć przyjemną goryczkę Xiaguan Sheng jeszcze wyraźniej — zażyj więcej, nie pożałujesz.

Cechy
Forma herbaty
Jakość herbaty
Na jaką okazję
Smak
Wpływ na organizm
Rok produkcji herbaty
Surowce
Temperatura parzenia
Kraj pochodzenia
Masa opakowania
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
ocena ogólna