Opis
Recenzje
Ręcznie tłoczony Sheng Pu Erh, rok produkcji 2003.
Tea cake średniej gęstości można łatwo rozłożyć na brązową wici o skręconych liściach z cienkimi sadzonkami i srebrzystymi pąkami. Aromat powściągliwy, subtelny, drzewny, z delikatną nutą tytoniu. Przezroczysty napar w kolorze ochry.
Bukiet gotowej herbaty jest dojrzały, różnorodny, owocowy i balsamiczny z nutami moreli, suszonych śliwek, suszonych jabłek, ziół i żywic drzewnych. Aromat jest złożony, owocowo-balsamiczny. Smak jest gęsty, miękki i gładki, jedwabisty, z lekką cierpkością skórek winogron, niuansami przypraw i długim posmakiem.
Stan jest silny, medytacyjny, kontemplacyjny. Ekskluzywny Sheng na specjalne okazje.
Cechy
Kraj pochodzenia
Chiny
Temperatura parzenia
90-95°С
Surowce
Surowce plantacyjne, Pąki herbaciane
Rok produkcji herbaty
2003
Wpływ na organizm
Rozgrzewa, Koncentruje myśli
Smak
Pamiętny, Smak suszonych owoców, Pikantny, Balsamiczny, Drzewny i Orzechowy
Na jaką okazję
Na specjalne okazje, Na wieczory
Jakość herbaty
AA (powyżej średniej)
Forma herbaty
Tea cake
Nie ma jeszcze żadnych recenzji — twój może być pierwszy.
Wszystkie recenzje 0
